نام : زهرا
نام خانوادگی : بیگم روستا
تاریخ تولد : 1295
سال انتخاب : 1381
برگزیده شده در حوزه : آموزش
برگزیده دوره : نهم
در سال ۱۲۹۵ در شهر تهران در خانوادهای علمی دیده به جهان گشود. ایشان دوران ابتدایی تا متوسطه را در دبیرستان شمسالمدارس تهران به پایان رساند. علیرغم علاقة فراوان به کسب دانش در سطوح عالی به سبب ممنوعیت حجاب بانوان در دانشگاه و نیز فقدان دانشگاههایی ویژة بانوان موفق به ادامة تحصیل نشد لذا زیر نظر مرحوم پدر به مطالعة کتب دینی پرداخت و به تدریج به آموختن دروس حوزوی مشغول شد و سپس ادبیات مقدماتی عرب را در محضر مرحوم استاد راشدی که سمت استادی دانشگاه تهران را داشت، فراگرفت. همزمان به اطلاعات خود در زمینة امور اعتقادی، احکام و اخلاق افزود و از کلاس درس آیتالله سید علی گلپایگانی (حفظهالله) نیز بهره میبرد. او تلاش میکرد آموخته های خود را به وسیله تدریس آن تثبیت بخشد.
در سالهای نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی هلالاحمر به منظور تعلیم و ترجمة قرآن برای بانوان مأموریت یافت و از همین رهگذر با مطالعة منابع مهم تفسیری نظیر مجمعالبیان، صافی، منهجالصادقین، مخزنالعرفان و المیزان به نگارش تفسیر قرآن اهتمام نمود. ابتدا گمان نداشت که نتیجة همت او چنان مورد اقبال قرار گیرد اما مدتی بعد از اتمام نگارش این مطالب اثرش با عنوان «بیانی از قرآن» در سه جلد زیبا و با تیراژ 3000 نسخه با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتشار یافت. از وی پیش از این نیز جزوة کوچکی به نام راهنمای حج در دو نوبت چاپ توفیق انتشار یافته بود. با این وجود، بیشترین همت خود را مصروف امر تدریس مینمود. چنانکه از ابتدای تأسیس دبیرستان علوی به مدت 20 سال تعلیم احکام را عهدهدار بود. سپس 6 سال را نیز در حوزة علمیة مرحوم شهید شاهآبادی به این امر مبادرت نمود. بعد از انحلال این حوزه در سازمان تبلیغات اسلامی آموزش تحریرالوسیلة امام خمینی (ره) را برگزید و ساعاتی از روز را نیز در دبیرستانهای گوناگون به آموزش اخلاق و احکام میپرداخت.
همچنین برای آموزش قرآن و ترویج فرهنگ اسلامی تا حد امکان به فعالیت تبلیغی و آموزشی پرداخت و برای تمامی سالهایی که آموزش قرآن داشت کوچکترین وجهی دریافت نکرد چون معتقد است «پیغمبر اسلام حضرت «محمد مصطفی (ص)» در ازای آموزش قرآن کریم پول نمیگرفتند.
سرکار خانم روستا از ابتدای تأسیس فاطمیه بانوان از سال ۱۳۴۱ که ملکی وقفی به نام این خادم قرآنی توسط خانم «شوشتری» بود، سرپرستی و مدیریت آن را عهدهدار شد و تا امروز در جلسات خصوصی و دبیرستانهای مختلف سخنرانی و در مراکز و مجامع اسلامی جهت نشر فرهنگ اسلامی و تفسیر قرآن کریم به تربیت شاگردان بسیاری مبادرت ورزید.