بخش بین الملل
برنامه نشست های تخصصی بین المللی قرآنی بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم
إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یَهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ...( إسراء: 9)؛ پیامبر اکرم(ص): إن أرَدتُم عَیشَ السُّعَداءِ و مَوتَ الشُّهَداءِ و النَّجاةَ یَومَ الحَسرَةِ... فَادرُسُوا القرآنَ...( بحارالانوار،89: 19).
قرآن کریم متنی مقدس، أثرگذار و دارای محبوبیت جهانی است و می تواند محور همگرایی معنوی در جهان معاصر باشد؛ در این راستا و با توجه به موضوع مهم« قرآن و روابط بین الملل» دیپلماسی قرآنی نظریه ای استوار، روشی مقتدر و الگویی ارتباطی مدرن برای توسعه روابط فرهنگی بین المللی است که می تواند لایه های ذهنیت های گمراه اهل تفرقه و تکفیر را بشکافد و روابطی تکمیل کننده و تکامل بخش را با تکیه بر جاذبه ها و ظرفیت گفتگو میان امت اسلامی پدید آورد. دیپلماسی قرآنی قادر به فرصت سازی فرهنگی از طریق گفتمان سازی با هدف دعوت ملت ها ودولت ها به تعالیم نجات بخش الهی قرآن کریم است؛ دعوت به ارزشها، اخلاق و سعادت بشریت در سطح منطقه ای و جهانی.
برگزاری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ( 27 فروردین تا 9 اردیبهشت 1401) با شعار« قرآن، کتاب امید و آرامش» و اقدام بایسته و شایسته مدیریت نمایشگاه در سپردن مسئولیت بخش بین الملل به اداره کل بین المللی تبلیغ فرصتی ارزنده برای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است تا به عنوان متولی رسمی دیپلماسی قرآنی ج.ا.ایران و حامل اقتدار معنوی نظام به فرموده مقام معظم رهبری از فرصت پیش گفته برای تبادل آراء و افکار میان قرآن پژوهان ایران با دیگر اندیشمندان قرآنی جهان استفاده کند و در آغاز قرن جدید گامی محکم جهت تبیین گفتمان قرآنی با هدف توسعه روابط فرهنگی بین المللی ایران با جهان بردارد؛ نظر به محدودیت های کرونایی که مانع حضور مهمانان خارجی در نمایشگاه شد برنامه نشست های تخصصی بین المللی قرآنی نمایشگاه با همکاری بسیار خوب دانشکده الهیات دانشگاه تهران و به گونه حضوری مجازی و در عرصه علمی و هنری بین المللی قرآنی به شکل زیر و با شعار« قرن جدید قرن امید ؛ دیپلماسی قرآنی دانش بنیان » تنظیم شد. شایان ذکر است فرمایش حافظ شیرازی« درختِ دوستی بنشان که کامِ دل به بار آرد، نهالِ دشمنی بَرکَن که رنج بیشمار آرد» روح حاکم بر همه نشست ها خواهد بود.