آموزش نوین قرآن کریم
معرفی طرح بشری؛
نیاز مبرم و جدی به ارائهی آموزش های صحیح و اصولی به علاقمندان باعث شد که طرح نوین بشری تدوین شود. پایهگذار این طرح، استاد عبدالرضا صدیق فعالیت های قرآنیشان را از سال ١٣۵۴ آغاز کرده و از حدود سال ١٣۶٠ در زمینه های قرائت و تدریس قرآن شناختهشدند. فعالیت های آموزشی ایشان در سطوح مختلف و در میان گروههای سنی گوناگون با موفقیت در خور توجهی همراه بوده است.
از ویژگیهای بارز این طرح میتوان به این موارد اشاره کرد:
• کاملاً عمومی و فراگیر بودن: به طوری که در تمام زمانها و مکانها قابل استفاده است؛
• دسترسی آسان برای گروههای سنّی و فرهنگی مختلف: برای باسواد و کمسواد یکسان بوده و به کتاب درسی و جزوه آموزشی بیرون از قرآن مشروط نیست؛
• دارای ارزش علمی: منظور آنکه مرحلهبندی و مقاطع مشخص آموزشیای با رهآوردهای تعریف شده وجود دارد. بدین ترتیب که با بهرهگیری از روش شنیداری- گفتاری (اِقراء) در سه مرحلهی اساسی اِسماع، اِستماع و اِتّباع، ترغیب قرآن به جای تحمیل آموزشی آن، آسانسازی آموزش تلاوت با صدا و لحن خوش و توجه ویژه به تجوید عملی یعنی فن و هنر تلاوت قرآن کریم براساس تلفظ صحیح حروف و اصوات با لهجه فصیح عربی موجب میشود که یادگیری قرآن کریم آسان و علمی میشود.
کوتاه سخن آنکه، آموزش قرآن با بهرهگیری از مکتب پیامبر اکرم(ص) باید باعث انتقال آیات قرآن از قلب معلم به قلب متعلّم گردد و متعلّم قرآن نیز چونان معلّم خود، حامل آیات الهی گردد.
اهداف طرح آموزش نوین قرآن کریم (بشری)
-فراگیری قرآن به سبک پیامبر مکرم اسلام(ص)
- آموزش به روش آکادمیک
- ارائهی محتوا و مطالب آموزشی استاندارد
- جلوگیری از اتلاف زمان
- قابل درک برای تمامی اقشار جامعه
- پرورش افراد با سطح علمی و آموزشی بالا جهت فعالیت در امور قرآنی
-سادهسازی یادگیری قرائت قرآن کریم
-مهندسی تلاوت
سخن آخر
با بشری، بشارت می دهیم که کلام وحی، روح تشنگان مشتاق را آبیاری می کند، فرا می گیریم گل واژه های قرآن را، بدان سان که زبان مادری را آموختیم و بدان گونه که مهر مادری در روح و جانمان نشست.
همصدا با قرآن، به سوی جهانی که میعادگاه منجی منتظران است.