چهاردهمین نمایشگاه قرآن کریم خراسان شمالی همزمان با ماه مبارک رمضان در مصلی بجنورد برپا می شود.
به گزارش دبیرخانه دائمی نمایشگاه های قرآنی جمهوری اسلامی ایران معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و رئیس شورای توسعه فعالیتهای قرآنی در تازه ترین جلسه شورای هماهنگی توسعه و گسترش فعالیت های قرآنی که در راستای برنامه ریزی برای برگزاری هر چه پربار تر و باشکوه تر این رویداد قرآنی با حضور اعضای برگزاری این نمایشگاه در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تشکیل شد، با اشاره به اهمیت برگزاری چهاردهمین نمایشگاه قرآن کریم در استان از ضرورت همکاری و همیاری دستگاه ها برای برپایی این رویداد در استان سخن گفت.
حجت الاسلام «نوری» با توجه به فضای حاکم در مصلی امام خمینی (ره) بجنورد افزود: این نمایشگاه همزمان با دومین روز ماه مبارک رمضان آغاز و تا یازدهم ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش از دانشکده علوم قرآن خواست تا با بهره گیری از ظرفیت سخنران ها حداقل در 5 مسجد استان در ماه مبارک رمضان در مقوله تفسیر گام بردارد.
رئیس شورای توسعه فعالیتهای قرآنی خراسان شمالی بر برگزاری کرسی های تفسیر در مساجد اصلی شهر بجنورد هم تاکید کرد و افزود: با تحقق این امر، می توان بخشی از تکالیف مربوط به قرآن را انجام داد.
امام جمعه بجنورد هم چنین در خصوص پرداخت تعهدات دستگاه ها و صنایع استان در خصوص چهل و ششمین دوره مسابقات قرآن کریم به اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اعلام آمادگی کرد تا در صورت نیاز جلساتی برگزار تا بر تحقق کامل جایزه هایی که در دل مسابقات قرآن از قبیل سفر به کربلای معلی و... وعده داده شده بود، تحقق صورت پذیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هم چنین در این جلسه نیز با توجه به برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در استان بر حضور نمایندگان تام الاختیار دستگاه های در جلسات پیش رو تاکید کرد و اظهارداشت: با توجه به در نظر گرفتن برنامه های متعدد در دل نمایشگاه هم چون نشست های تخصصی، محافل قرآنی و غرفه های کودک و نوجوان و... باید دستگاه های مختلفی هم چون آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، اداره کل اوقاف و امورخیریه و... پای کار بیایند.
دکتر «تقی صادقی» با اشاره به ظرفیت ایجاد شده در کانون های مساجد و معرفی50 مسجد به عنوان پایگاه قرآن کریم از اعضای حاضر خواست تا از ظرفیت این پایگاه های قرآنی نیز در ماه مبارک رمضان استفاده کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آیین نامه ای که طبق آن بانک ها، موسسات و شرکت های غیرانتفاعی مکلف شدند تا نسبت به پرداخت و هزینه کرد یک درصد از درآمدهایشان در حوزه فرهنگی اقدام کنند، تصریح کرد: با توجه به این که پیش از این آیین نامه متمرکز و ملی بود و طی ماه اخیر به استان ها این اجازه داده شده است تا با مشمولان این آیین نامه در استان مذاکره کرده و این یک درصد به طور کامل در استان هزینه شود، امید می رود شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه باشیم.
«صادقی» با بیان این که 20 درصد از این اعتبار سهم میراث فرهنگی، 30 درصد سهم صدا و سیما و50 درصد مربوط به صندوق هنر است، افزود: رایزنی های لازم با صدا و سیما و میراث فرهنگی استان انجام گرفته و تاکنون چند شرکت پای کارآمده است، اما تحقق کامل آن نیازمند نگاه حاکمیتی و ورود استانداری است و در صورت تحقق کامل آن، می توان درصدی از بدهی های مسابقات قرآن را پرداخت کرد.
بر اساس این گزارش، در این جلسه حجت الاسلام «هدایتی» معاون فرهنگی اداره کل تبیلغات اسلامی استان نیز به ارائه جزئیات طرح ملی آیه های زندگی پرداخت و افزود: در راستای تحقق جهاد تبیین، دارقرآن طرح 3 ساله «زندگی با آیه ها» را در راستای حفظ موضوعی قران طراحی کرده است که برای ماه مبارک امسال 50 آیه و فراز قرآن در نظر گرفته شده است.
این گزارش حاکی است، حجت الاسلام «آسوده» مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان نیز به ارائه گزارشی از روند برگزاری چهل و ششمین مسابقات قرآن کریم در استان پرداخت.