سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از روز ۱۲ فروردین در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) آغاز به کار میکند.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه قرآن، نشست خبری سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با حضور علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل این معاونت برگزار شد.
در این نشست معاف طی سخنانی با اشاره به اینکه در آستانه بهار طبیعت و بهار قرآن هستیم و خدا را شاکریم که نمایشگاه قرآن به عدد سیام رسید، گفت: به تعبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی این نمایشگاه بزرگترین رویداد قرآنی کشور و یکی از بزرگترینها در جهان اسلام است. همه دولتها به امر قرآن اهتمام دارند و این نمایشگاه امسال سیامین دورهاش در ماه رمضان برگزار میشود.
نمایشگاه از ساعت ۱۷ تا ساعت ۱ بامداد برپاست
وی درباره زمان برگزاری نمایشگاه قرآن گفت: نمایشگاه از روز شنبه ۱۲ فروردین برابر با نهم ماه رمضان در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار میشود. بر اساس مصوبه شورای سیاستگذاری زمان برگزاری آن از ساعت ۱۷ تا ساعت ۱ بامداد است، البته در شبهای قدر نمایشگاه تا ساعت ۲۲ برگزار میشود.
معاف از برگزاری همایش تجلیل از خادمان قرآن خبر داد و گفت: برنامه تجلیل خادمان قرآن با حضور آیتالله رئیسی ریاست جمهور در نمایشگاه قرآن برگزار و در این راستا تجلیل از خادمان در هشت حوزه تخصصی برگزار میشود.
میخوانمت شعار نمایشگاه امسال است
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد درباره شعار نمایشگاه گفت: شعار نمایشگاه از بحثهای مهم ما بود که امسال کمی جوانانه تر و جذابتر انتخاب شد و نهایتاً میخوانمت به عنوان شعار انتخاب شد که خطاب آن به قرآن است. مثلاً میخوانمت تا آرامش بگیرم، میخوانمت تا از اضطراب رها شوم، میخوانمت چون دوستت دارم.
وی از تعیین تکلیف وظایف همه دستگاهها در برپایی نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: برپایی نمایشگاه و مسابقات کار یک دستگاه نیست و همه نهادها و وزارتخانهها پای کار هستند و وزیر هم گفته در نمایشگاه برای همه دستگاهها تکلیف تعیین شود و آن را به تصویب دولت برسانیم که این کار انجام شده و در اولین جلسه تکالیف دستگاهها و وزارتخانهها برای نمایشگاه قرآن تصویب میشود.
فضای نمایشگاه از ۵۰ هزار متر سال قبل به ۷۵ هزار متر افزایش یافته است
وی ادامه داد: نمایشگاه برای مردم است و این عزیزان سال قبل استقبال با شکوهی در دوران پسا کرونا داشتند. امسال هم نمایشگاه خدمات محور است و بخشهایی که مردم قبلاً بیشتر پسندیدند امسال رونق بیشتری دارد.
معاف از افزایش فضای نمایشگاه خبر داد و گفت: سال گذشته فضای نمایشگاه کمتر از ۵۰؛هزار متر بود که امسال تا الان ۷۵ هزار متر فضای نمایشگاه افزایش یافته است. امسال دوستان رسانه و ارتباطات هویت بصری نمایشگاه را هم طراحی کردهاند که در اختیار رسانهها هم قرار میگیرد.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد درباره رویکردهای نمایشگاه گفت: امسال چند رویکرد مورد تأکید رئیس جمهور و وزیر ارشاد بود که یکی از بحثهای اصلی امسال بخش کودک و باغ آیات است که توسعه سه برابری دارد، همچنین رویکرد دوم بخش بانوان و دختران است که امسال در این حوزه برنامههای مفصلی داریم.
۲۲ کشور برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردهاند
وی درباره بخش بینالملل نمایشگاه گفت: امسال واقعاً قصد داریم که نمایشگاه را بینالمللی کنیم، زیرا همه ساله عنوان بینالمللی داشته اما در واقع چندان نبوده، امسال با رایزنهای فرهنگی جلسه داشتیم و نهایتاً ۲۲ کشور برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردهاند، همچنین وزرای فرهنگ و اوقاف ۷ کشور برای حضور و بازدید از نمایشگاه اعلام آمادگی کردهاند.
معاف درباره برنامههای رسانهای نمایشگاه گفت: در حوزه رسانه و ارتباطات سی قطعه محتوایی با محوریت شعار میخوانمت تولید شده که از چند روز پیش از نمایشگاه منتشر میشود. همچنین پخش زنده از تلوبیون، پخش زنده از پلتفرمها و شبکههای تلویزیونی از دیگر برنامههای رسانهای امسال است.
برگزاری 30 نمایشگاه استانی و 7 نمایشگاه خارجی را پیشبینی کردیم
وی درباره برگزاری نمایشگاههای استانی گفت: امسال همزمان با نمایشگاه در تهران سی نمایشگاه استانی و هفت نمایشگاه خارج از کشور را برنامهریزی کردهایم این که در طول سال ۱۴۰۲ برگزار میشود. تا الان نمایشگاههای قرآن مشهد و اصفهان برای ماه رمضان برنامهریزی شده است.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد از افتتاح مرکز ملی ترجمه در نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: بخش ترجمه هم امسال فعال است و مرکز ملی ترجمه قرآن کریم امسال رسماً با حضور وزیر ارشاد آغاز بکار میکند و آخرین ترجمههای قرآن به ۱۰۸ زبان عرضه میشود. همچنین ترویج نهجالبلاغه از کارهای ما است که فضایی شبیه حرم امام علی علیهالسلام ایجاد شده و در آن مفاهیم و ترجمه و محتواهای مرتبط با نهجالبلاغه ارائه میشود.
امروز در کشورمان ۳۴میلیون نفر مخاطب بازیها هستند
وی از تلاش برای احیای جلسات خانگی قرآن در نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: خانههای نورانی از دیگر بخشهای نمایشگاه است که با هدف احیای جلسات سنتی قرآن کریم حلقههای قرائت قرآن را شکل میدهند و مردم با محافل انس پیدا میکنند.
معاف با بیان اینکه بخش کودک با مفاهیم هنری و توسعه بازیها برگزار میشود، گفت: این بخش امسال با گسترش مواجه بوده است، همچنین شهرک دهه هشتادیها بخش دیگر ما است که امسال با مسأله امید و پاسخ به سؤالات و شبهات دهه هشتادیها برگزار میشود. جام مسابقات رمضانی بازیهای کامپیوتری و بخش بازی سرا هم امسال داریم، زیرا امروز در کشورمان ۳۴میلیون نفر مخاطب بازیها هستند که در بخش نوجوان برای بازی تدارک ویژه داریم.
۷۸۰ استاد روانشناسی عضو انجمن مشاوران قرآنی هستند
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد درباره بخش مشاوره نمایشگاه قرآن گفت: بخش مشاوره را هم امسال داریم ۷۸۰ استاد روانشناسی عضو انجمن مشاوران قرآنی هستند که سال گذشته کلید خورد و ثبت شد و در ۱۱ حوزه فعالیت میکنند. همچنین امسال بخش خانواده و دختران و سبک زندگی را هم داریم مباحثی در این حوزه داریم که میزهای چالش و گفت و گو در این راستا در نمایشگاه قرآن شکل میگیرد. سعی این است که از دو قطبی کردن جامعه اجتناب کنیم و گفتوگوهای دوستانه توسط خود خانمها انجام شود.
وی از حضور مؤسسات فعال در نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: بخش مؤسسات قرآنی با مدیریت اتحادیه برگزار میشود آنجا میز خدمت داریم و درباره بیمه فعالان و صدور مجوز مؤسسه و ثبت آن برنامه داریم. همچنین بخش صنایع دستی سال گذشته خیلی طرفدار داشت و خود دوستان وزارت گردشگری گفتند که ما تازه فهمیدیم که صنایع دستی قرآنی چقدر طرفدار دارد. بخش فروش محصولات داریم و برای بن خرید هم برنامه داریم. بخش هنرهای دینی هم امسال توسط معاونت هنری ارشاد برگزار میشود.
بخش عفاف و حجاب توسط مؤسسات فعال حوزه عفاف و حجاب برگزار میشود
معاف بابیان اینکه بخش عفاف و حجاب امسال هم در نمایشگاه برپا میشود، گفت: امسال بخش عفاف و حجاب توسط مؤسسات فعال حوزه عفاف و حجاب و انجمن عفاف و حجاب و کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد برگزار میشود.
وی درباره دیگر بخشهی نمایشگاه قرآن گفت: امسال سال دانش بنیان است و در این زمینه چند خانه خلاق قرآنی تأسیس شده و ما بخش نو آوریهای قرآنی را برگزار میکنیم. همچنین طرح بشری امسال توسط وزارت ارشاد برگزار شد که بر برای آموزش مربیان قرآنی است و این طرح در نمایشگاه هم برگزار میشود.
۴۰۰ برنامه در نمایشگاه قرآن داریم
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد از اجرای برنامههای قرآنی در خارج از نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: در ۹۰ مسجد تهران کرسیهای تلاوت داریم و نمایشگاههای سیار هم با کمک کانون پرورش فکری برگزار میشود. همچنین منظومه جشنوارههای قرآنی آیات بود که سال گذشته احیا شد و اسم آن تبیین تغییر کرد و امسال در نمایشگاه حضور دارد و در یه استان سه جشنواره برگزار شد و در نمایشگاه هم بخشی دارد
وی با بیان اینکه در نمایشگاه ۴۰۰ برنامه داریم گفت: برای اینکه در نمایشگاه به مردم خوش بگذرد امسال بخش آواها و نغمات قرآنی را داریم. برای گفتمانسازی حکمرانی قرآنی هم جلساتی در نمایشگاه برگزار میشود. همچنین جشنواره شعر قرآنی با کمک شهرستان ادب در نمایشگاه برگزار میشود و جایزه ادبی قرآنی حافظ هم در نمایشگاه اهدا میشود.
در هر شب نمایشگاه ۵ هزار پک افطار ساده توزیع میکنیم
معاف درباره بخش تعویض قرآنهای نو با فرسوده گفت: تعویض قرآنها باید توسط ناشران انجام شود که ما هم حمایت میکنیم اما امسال برخی ناشرانی که قبلاً فعال بودن به دلیل بحرانهای کاغذ کمتر قرآن چاپ کردهاند، امسال همکاران اداره کل کتاب در حال گفتوگو با ناشران هستند و اگر مقدور باشد امسال هم تعویض قرآنهای نو با فرسوده انجام میشود.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد درباره پذیرایی از بازدیدکننگان گفت: امسال پکهای افطاری ساده پیشبینی شده و هر شب تا ۵ هزار پک و شبهای قدر تا ۱۵ هزار پک توزیع میشود. امسال به جهت خانواده محور بودن نمایشگاه بخشهای مرتبط مثل کودک و دختران و زنان را رونق دادیم.
یادآور می شود، سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از ۱۲ تا ۲۶ فروردین با شعار «میخوانمت» در مصلای امام خمینی (ره) تهران برپا میشود. زمان بازدید از این نمایشگاه از ساعت ۱۷ تا ۲۴ خواهد بود.
پایان پیام/